PORTEKİZ DIŞİŞLERİ BAKANININ ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARETİ

Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santo Silva ve beraberindeki heyet 17 Ekim 2017 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. Rektörlük 100. Yıl Salonunda düzenlenen etkinlikte “Üniversiteler Diplomasiye Nasıl Fayda Sağlayabilir?” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa Portekiz Büyükelçisi Sn. Paula Leal Da Silva ve Portekiz’den gelen heyet başta olmak üzere diğer ülkelerin büyükelçileri ve diplomatik temsilcileri de katılım sağladı.

Etkinlik merkezimiz Müdürü Sn. Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu’nun yaptığı konuşmayla başladı. Sn. Kutlu yakın zamanda Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde açılması beklenen Portekiz Dili Kürsüsünün müjdesini verirken Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Erkan İbiş ise Portekiz’de bir Türk Dili Kürsüsü açma dileğini belirtti.

About Volkan Gölgedar

Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Web Sayfası Yöneticisi