Portekizce Dil Kursumuzun Yeni Dönem Başvuruları Başladı

BAŞVURULARIMIZ KAPANMIŞTIR. İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. GELECEK DÖNEMİMİZ 23 OCAK – 17 MART 2017 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

Portekizce, dünyada yaklaşık olarak 250 milyon insanın konuştuğu bir dildir ve dünyada en yaygın 5. dil olarak kabul edilmektedir.

Resmi dil olarak Portekizceyi kullanan ülkeler Portekiz, Brezilya, Mozambik, Angola, Gine-Bissau, Capo Verde, Sao Tome ve Principe’dir. Macau (Çin), Ekvator Ginesi ve Doğu Timor’da da ortak resmi dil olarak kullanılan Portekizce bugün Latin Amerika ve Karayiplerde nüfusun üçte biri tarafından kullanılmaktadır.

Portekizce, Birleşmiş Milletler (UN), Avrupa Birliği (EU), Amerikan Devletleri Örgütü (OAS), Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR), Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu (CPLP) ve Latin Birliği gibi uluslararası örgütlerde resmi dil olarak kullanılmaktadır.

Son yıllarda özellikle siyasi ve enerji politikaları başta olmak üzere dünyada ilgi çekmeye başlayan Latin Amerika ülkelerinde İspanyolca ile birlikte en çok kullanılan dil olan Portekizcenin, Türkiye’de çok yaygın olmamakla birlikte giderek önemi anlaşılmaya başlanmıştır. 2014 yılında gözlemci statüsünde kabul edildiğimiz Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu (CPLP) ile Latin Amerika, Avrupa, Afrika, Asya’da bulunan Portekizce konuşan ülkeler ile siyasi ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve aynı zamanda ticaret, kültür ve eğitim alanlarında ortak projeler üretebilme imkanı kazanılmıştır.

2014 yılından itibaren, Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi “CAPLE Sınavı Merkezi (Portekizcenin Yabancı Dil Olarak Değerlendirilmesi Merkezi)” olarak kabul edilmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda Merkezimiz bünyesinde, akademik personel ve öğrencilerin yanı sıra Başbakanlık, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Avrupa Birliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Dışişleri, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Gıda Tarım ve Haycancılık, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kalkınma, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Eğitim, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları, kolluk kuvvetleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası ilişkiler alanında duyulan ihtiyaca yönelik olarak Portekizce Dil Kursları açılmıştır.

Portekizce Dil Kursumuzun Yeni Dönem Başvuruları Başladı

2015 yılı Mart ayında A1 seviyesinde Merkezimiz bünyesinde akademik personel ve öğrencilerin yanı sıra pek çok kurum ve kuruluş mensupları için ihtiyaca yönelik olarak açılan Portekizce Kursumuzun 26 Eylül – 16 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen A1 seviyesi devam etmektedir.

Ankara’da tek olan ve dinleme, konuşma, okuma ve yazma çalışmalarına yer verilecek ve öncelikle kamu kuruluşu mensuplarına yönelik olarak tasarlanan Portekizce Eğitimi Programımız hafta içi iki gün akşamları, günde üçer saat olmak üzere iki ay boyunca toplamda 48 saat olarak devam edecektir.

21 Kasım 2016 – 13 Ocak 2017 tarihleri arasında Merkezimizde gerçekleştirilecek olan A1, A2 ve B1 seviyelerindeki sekizinci kurs dönemi hakkında ayrıntılı bilgiye Merkezimiz telefonlarından (0312 215 24 84 / 213 89 97) ulaşılabilir.

A1 kursumuz Salı ve Perşembe günleri 18:30 – 21:30 saatleri arasında;
A2 kursumuz Pazartesi ve Çarşamba günleri 18:30 – 21:30 saatleri arasında;
B1 kursumuz Çarşamba ve Cuma günleri 18:30 – 21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

2 aylık toplam 48 saatlik kurs ücretimiz 600 TL olup Ankara Üniversitesi mensuplarına (Personel veya öğrenci) 450 TL’dir.

Aşağıda bağlantısı verilen ön başvuru formunu doldurduktan sonra sizlere kursa kesin kaydınız hakkında geri dönüş yapılacaktır, lütfen e-posta kutunuzu kontrol ediniz.

Ön başvuru formu için tıklayınız.

Kesin kayıt onayından sonra derslerin başlayacağı hafta kursiyerlerin Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün LAMER hesabına kurs ücretini yatırmaları, dekonta “LAMER – Portekizce Kurs Ücreti” yazdırmaları ve dekontun bir kopyasını elden ya da elektronik posta yoluyla Merkezimize iletmeleri gerekmektedir.

T.C. Ziraat Bankası Kamu Girişimci Şube Bakanlıklar / Ankara (Şube Kod: 2532)
LAMER Hesap No: 74990795-5001
IBAN:  TR50 0001 0025 3274 9907 9550 01