LAMER, “Portekizce’nin Yabancı Dil Olarak Değerlendirilmesi Merkezi-CAPLE” Olarak Atandı

Caple12

Lamer, “Portekizce’nin Yabancı Dil Olarak Değerlendirilmesi Merkezi- CAPLE” Olarak Atandı.

Portekizce, Angola, Brezilya, Cape Verde, Gine Bissau, Makau, Mozambik, Portekiz, Sao Tome ve Prinsip, Doğu Timor ve Ekvador Ginesi’nin resmi dilidir ve 250 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulmaktadır.

2005 yılından itibaren Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Portekiz Dışişleri Bakanlığı ve Camões Enstitüsü vasıtasıyla ülkemizde görevlendirilen Portekizli okutmanlar tarafından Portekizce seçmeli dersi verilmektedir. Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kuruluşundan itibaren Portekiz ve Brezilya Büyükelçiliklerinin işbirlikleriyle pek çok kültürel faaliyet düzenlenmiştir. Portekizce’ye olan ilginin her geçen gün daha da artması beraberinde Portekizce yeterliliğini ölçme ihtiyacını getirmiştir. Ankara Üniversitesi ve Lizbon Üniversitesi arasında 15 Aralık 2014 tarihinde imzalanan anlaşma gereği LAMER, “Portekizce’nin Yabancı Dil Olarak Değerlendirmesi Merkezi-CAPLE” olarak atanmıştır.

Portekizce Sınavları 5 farklı seviyede gerçekleşmektedir:

CIPLE (Yabancı Dil Olarak Portekizce Başlangıç Düzeyi Sertifikası)

DEPLE (Yabancı Dil Olarak Portekizce Başlangıç Düzeyi Diploması)

DIPLE (Yabancı Dil Olarak Portekizce Orta Düzey Diploması)

DAPLE (Yabancı Dil Olarak Portekizce İleri Düzey Diploması)

DUPLE (Yabancı Dil Olarak Portekizce Üniversite Diploması)